Veiligheid en Bescherming

Transparant, professioneel, integer en betrouwbaar: dat is waar LYNX al 10 jaar voor staat. LYNX opereert als ‘introducing broker’ voor Interactive Brokers. Dit betekent dat het beheer van de effectenrekeningen en het uitvoeren van de orders bij Interactive Brokers ligt, van ons krijgt u de service en ondersteuning.

LYNX

In Nederland staat LYNX als financiële onderneming onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM). LYNX is tevens deelnemer aan het beleggerscompensatiestelsel.

Interactive Brokers

Het beursgenoteerde Interactive Brokers (IB) is één van de meest solide en betrouwbare brokers en is gemeten naar het aantal transacties de grootste broker ter wereld. IB voert meer dan 1.000.000 transacties per dag uit. IB is conservatief gefinancierd en heeft een eigen vermogen van USD 5 miljard en bijna geen schuld.

Vertrouwen is goed, zekerheid is beter

  • Gescheiden rekeningen: uw geld en effecten worden afgescheiden van het eigen vermogen van de broker bewaard.
  • Uw portefeuille is gedekt tot USD 500.000, waarvan maximaal 250.000 USD cash.
  • In aanvulling hierop is uw portefeuille verzekerd tot een bedrag van USD 30 miljoen, waarvan maximaal USD 900.000 cash.

De cashgelden worden bewaard bij verschillende grote Amerikaanse banken, waarbij geen enkele bank meer dan 5% van alle cashgelden bewaart. Hierdoor wordt het concentratierisico beperkt. De effecten worden door verschillende bewaarbedrijven exclusief ten behoeve van uw klanten bewaard.