Veiligheid en Bescherming

Transparantie, professionaliteit en integriteit: dat is waar LYNX voor staat. Wij hechten dan ook veel waarde aan de veiligheid en bescherming van de beleggingsrekening van uw klant.

LYNX is de zogenaamde ‘introducing broker’ van Interactive Brokers. Dit betekent dat het beheer van de effectenrekening en het uitvoeren van de orders bij Interactive Brokers plaats vindt. Wij staan voor u klaar als het gaat om volledige service en ondersteuning.

LYNX

In Nederland staat LYNX als financiële onderneming onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM). LYNX is tevens deelnemer aan het beleggerscompensatiestelsel.

Interactive Brokers

Het beursgenoteerde Interactive Brokers (IB) is één van de meest solide en betrouwbare brokers en is gemeten naar het aantal transacties de grootste broker ter wereld. IB voert meer dan 1.000.000 transacties per dag uit. De broker kent een conservatieve bedrijfsvoering, heeft een eigen vermogen van USD 8,1 miljard en nagenoeg geen schulden.

Vertrouwen is goed, zekerheid is beter

  • Uw gelden en effecten zijn staat volledig los van het eigen vermogen van Interactive Brokers.
  • Uw portefeuille is verzekerd tot USD 500.000, waarvan maximaal USD 250.000 cash
  • Daarnaast geldt nog een aanvullende (geagregeerde) verzekering voor USD 30.000.000, waarvan USD 900.000 cash.

Spreiding

De cashgelden worden bewaard bij verschillende grote Amerikaanse banken met een investment-grade rating, zodat een concentratierisico met één enkele instelling wordt vermeden. Geen enkele bank houdt meer dan 5% van de totale door de IBKR aangehouden klantengelden aan. De effecten worden door verschillende bewaarbedrijven bewaard, exclusief ten behoeve van uw klanten.